2018. április 19., csütörtök

Logo

Címlap Helyi közélet Csuka Attilából kiszökött

Hungarian English French German Italian Polish Romanian Serbian Slovak
Keresés a hírekben

Csuka Attilából kiszökött PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerki.   
2011. december 02. péntek, 17:21
A városi Fidesz-csoport tavaly elcsapott elnöke személyes hangú cikkben zárta le újból a múltat 

 

„Nagyon, nehezen szántam rá magam, hogy ezeket a sorokat leírjam, mert lezártam a múltat, és talán, ha ezt az interneten fellehető írást nem kapom, sohasem tettem volna meg. Valamiért úgy látszik mégis kikívánkozott, kiszökött az ujjaimon keresztül a billentyűzeten át a világháló nyilvánossága számára. Pedig nem akartam.”- vezette fel a honlapján tegnap közzétett írását Csuka Attila.

A „Törökbálinton is volt egyszer egy Fidesz…” címet viselő munkának a fentiekben említett apropója a párt nagyatádi szervezete feloszlatásának körülményeivel foglalkozó e-mail. Ennek szerzője „Egy kizárt, majd vissza nem jelentkezett egykori Fidesz-tag”. Az elektronikus levél forrásának megjelölésénél viszont a következő szerepel: „Ismeretlen szerző cikke Forrás: kurucinfo.hu”. E dolgozat főként Kövér Lászlót, Fidesz országos választmányának elnökét támadja élesen, a kizárásokról döntő testületet kivégzőosztagnak nevezi, összefoglalja a pártszervezet feloszlatásának forgatókönyvét.

Ez a mozzanat vélhetően fájó emlékeket keltett a volt helyi pártelnökben, noha ébreszthetett volna kellemeseket is: 2003-ban tevékeny részvételével oszlatták fel a pártcsoportot, amelynek az újjászervezés utáni vezetője lett. A nagyatádi eset kapcsán Csuka Attila felelevenítette a 2010-es törökbálinti történéseket, néven nevezve a likvidátorokat. Már megszokott módon nem túl barátságosan tett említést Csenger-Zalán Zsolt választókerületi elnökről, új elem azonban a Fidesz egészétől való eltávolodás és a pártközpont bírálata: „Riasztó, hogy a hatalom lehetősége mennyire képes kivetkőztetni az embert alapvető etikai normákból, együttélési szabályokból. Riasztó, hogy ilyen eseményekre valakik odafent egy pártközpontban cinikusan összekacsintva rábólintanak. Riasztó, ha versenyhelyzetekben nem a jobb, az alkalmasabb, hanem a hatalmasokhoz közelebb álló győz.”

A versenyszabályok eltorzulásával kapcsolatos fejtegetést követően városunk első egykori főállású alpolgármestere (2008-2010) a pártéletben a problémák feltárása fontosságát hangsúlyozta. Újból köszönetet mondott azoknak a Fidesz-tagoknak, akik a vezetése időszakában „őszinte hittel és elkötelezettséggel” tették a dolgukat, „talán nem is sikertelenül”. Kiemelte, örül annak, hogy 2010-től önkormányzati képviselőként nem egy pártért, hanem a választóiért dolgozhat. A vele történtek nem csak politikai tanulságaként a következőket állapította meg: „Kikerülve egy bizonyos körből sokkal szabadabban, sokkal nyitottabban fordulok, fordulhatok a világ felé, az emberek felé. Bő másfél évvel az események után emberi kapcsolataimban körülbelül huszadik helyre került mások pártszimpátia kérdése.”

Örömmel intenénk: Jó napot kívánunk!

Persze azt is sejtjük, hogy Csuka Attila közéleti pályafutása nem ért véget, messze van az általa említett (happy) endtől, akár lehet benne kanyar is. Ám ez csak egy feltételezés. Nem komoly. Még nem írta meg a kurucinfo.hu. 
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.
Hozzászólások (68)
68 2011. december 25. vasárnap, 21:13
csak úgy mondom
Jogásznak: Miért is tenne feljelentést a polgármester úr? Fejtse ki bővebben, ha kérhetem!

A jogszolgáltatásban bízó lakosok feljelentéseire az ügyészség azért nem rendelte el még csak a nyomozást sem, mert az indokolások szerint testületi döntések voltak.

Ezek szerint a testület felül áll minden gyanún...
67 2011. december 25. vasárnap, 01:10
Jogász
nem tudom, igen, nem tudom. Te tudod? Mesélj!
66 2011. december 24. szombat, 08:58
zsiguci
Leosztották a munkát vagy nem? Dicsérte egyik a másikat vagy nem?Gyarapodtak vagy nem?
65 2011. december 23. péntek, 23:25
Jogász
zsiga!
A kérdőjel nem véd meg. Nézz utána mielőtt írogatsz
64 2011. december 23. péntek, 11:04
zsiguci
Ez az zárható ki nagy valószínűséggel.Akármelyik gyarapodását nézzük.Sokkal inkább valószínű hogy együtt működtek,"leosztották a pályát" egymás között?Erről a T nyilatkozott is egy vereteset, Cs-t érintően.Ha meg így van , nem őrült meg , hogy saját magát is bajba keverje?
63 2011. december 23. péntek, 09:59
Kispont
Hogy nem igazak az állítások
62 2011. december 17. szombat, 11:50
zsiguci
Csak azt nem értem , miért nem született a polgármester részéről feljelentés, ha igazak a pótmunka és egyéb állítások. Persze egy magyarázat kézenfekvő......
61 2011. december 17. szombat, 11:20
Ez a vég
A jegybank tartalékára utazik a kormány?
2011.12.16. 18:45 - Gerőcs Tamás, közgazdász

*
* |
*
*

*
*
*
* Email
*

A péntek reggeli IMF-tárgyalások váratlan megszakadása elindította az ötletgyártást valamennyi hazai gazdasági és politikai szereplő fejében. Első ránézésre érthetetlennek tűnik a kormány magatartása, hiszen a 180 fokos kommunikációs fordulatot követően kevesen gondolták volna, hogy mégis a pénzügyi szabadságharchoz folyamodna a hazai gazdaságpolitika.

Az elemzők többsége szerint a jegybanktörvény előzetese csaphatta ki a biztosítékot Olli Rehn pénzügyi biztosnál, amiről aztán már aznap bebizonyosodott, hogy nem volt alaptalan spekuláció.

A nap kérdése tehát, hogy tényleg érthetetlen-e a kormány magatartása? Miért most nyújtják be a jegybanktörvényt, és mi az, ami miatt vállalható egy újabb konfrontáció a nemzetközi hitelszervezetekkel? Erre kísérlek meg egy lehetséges választ adni.

Szedjük gyorsan össze az utóbbi hetek eseményeit, hiszen ezek mind ugyanahhoz a képhez fognak tartozni. Kiderült, hogy a kormány masszív költségvetési kiigazításra kényszerül 2012-ben, ezt bizonyítja a napokban bejelentett újabb 320 milliárd forintos egyensúlyjavító csomag, amivel összességében az 1000-1500 milliárd forintot is elérheti a jövő évi kiigazítás ahhoz, hogy a Széll Kálmán-tervben vállalt keretszámokat tartani lehessen.

Előzetes becslések tucatját találni a magyar sajtóban arról, hogy honnan lehet ilyen méretű – egyesek szerint a Bokros-csomagéhoz hasonlítható – kiigazítást észrevétlenül végrehajtani, ahogy azt a kormány szeretné.

Nem kell messzire mennünk a múltba ahhoz, hogy lássunk ilyen kísérletet, ami egyszeri masszív bevételi kiigazítással sikeresen tartotta meg a költségvetés átmeneti egyensúlyát. Ugye a magánnyugdíjpénztári vagyon tavalyi einstandolásáról van szó, ami ca. 1500 milliárd forintos bevételt jelent az idén a büdzsének.

Már a tavalyi kritikák egy része is arról szólt, hogy az egyszeri elem feléli a jövő megtakarításait, és valós szerkezeti kiigazítás nélkül a későbbiekben (2013-2014) hatalmas űrt fog hagyni a büdzsében, vagyis a rövid távú tűzoltás hosszú távon csak problémát okoz. Ráadásul a későbbiekben már nincs mód hasonló méretű bevételi elem átcsoportosítására, hiszen a kisarcolható különadók mértéke aligha növelhető, és nincs még egy ilyen volumenű megtakarítása a hazai szereplőknek, amire az állam rátehetné a kezét. Kisebb tételek persze vannak, és ma már tudjuk, hogy az első adandó alkalommal nem is habozott a hazai gazdaságpolitika, hogy ezeket is megszerezze (például a megmaradt nyugdíjpénztári tagok járulékainak einstandolásával).

De ez kevés, pár 10, esetleg 100 milliárd forintos tétel, és hiába a jövedékiadó-emelés, már ma tudható, hogy a tartalékokhoz is hozzá kell nyúlni egy vészterhes időben. Erről a kormányfő is úgy nyilatkozott, hogy nem szívesen teszi, és elméletileg a további IMF-pénzre is tartalékképzés szempontjából lehet szüksége az országnak.

Akkor honnan fogja tudni a kormány előteremteni a kiigazítás fedezetét, és miből lesz az országnak védőpajzsa, ha a tartalékokból is le kell hívni, és esetleg az IMF-fel sem sikerül megállapodni? Mint arra néhány szakember rögtön jogosan fel is hívta a figyelmet, ilyen körülmények között könnyen ismét kiszáradhat a hazai állampapírpiac (kvázi csőd) és elszállhat a forint, ami a végtörlesztések költségeit lőné az egekbe, további levegőt elszívva a hazai hitelpiacról. Mindez akár el is kerülhető, ha lenne mégis valamilyen utolsó utáni egyszeri tétel, amivel ismét fel lehetne javítani az államháztartási egyenleget.

És itt jön képbe a jegybanktörvény, ami valójában két célt szolgálhat. Egyfelől a porhintést, ami a jegybank elnök fizetése és függetlensége körül forog, és egy szélesebb elterelő hadművelet része. Valójában a kormánynak már aligha áll érdekében Simor András megleckéztetése, akinek 2013-ban úgyis lejár a mandátuma. A jelenlegi gazdasági helyzetben egyébként is értelmetlen lenne próbálkozni a kamatpolitika közvetlen befolyásolásával. A személyes bosszú pedig túl kicsinyes ahhoz, hogy valóban ilyen kockázatot vállaljon érte a hazai gazdaságpolitika.
60 2011. december 16. péntek, 20:49
Rob
"Lezártam a múltat. Amit a Fideszben 2002 és 2010 között elvégeztünk – mi kizártak - az őszinte hittel és elkötelezettséggel tettük. Talán nem is sikertelenül. Vállaljuk.
De ami itt Törökbálinton most van, ahhoz már nincs közünk."

- használhatatlan Bölcsőde közel 1 milliárdért (garanciális munkákat nem hajtatták végre!! )

- Tó park átminősítés
- Tükörhegy 4 átminősítés ( 2005,2008 )
- fák kivágás Buda-tejnél
- pótmunkáztatás aranykora 2008-2010 ( ezt üvegzsebben meg lehet tekinteni)
- 2011 július 7. Csuka Attila rendkívüli előterjesztése ( így tudom ) Napliget átminősítés megszavazása..

és még sorolhatnám.. Igen Csuka úr! Ön tényleg büszke lehet magára. Beírta magát Törökbálint történetébe. Gratulálok!Ennyi
59 2011. december 08. csütörtök, 19:35
Farkas
Józsefati!
Honnan, kitől van e vers?
Szétküldtem rendesen, most már osztódással szaporodik az olvasók száma.
Nem baj?
58 2011. december 08. csütörtök, 15:15
szájkarate
Tévedtek mindannyian, Törökbálinton mindenféle jogokat elsősorban és kizárólag szentflórián gyakorol, most éppen fideszes maskarában.
57 2011. december 08. csütörtök, 13:36
Ez igy van
Pl. a falugazdászok és Gyurasits Tamás munkáltatója is a polgármester, mert közalkalmazottak
56 2011. december 08. csütörtök, 13:28
MBT
"A polgármesteri hivatal köztisztviselői felett a munkáltatói jogokat a jegyző azzal a megszorítással gyakorolja, hogy a kinevezéshez, vezetői megbízáshoz, felmentéshez, a vezetői megbízás visszavonásához, a jutalmazáshoz - a polgármester által meghatározott körben - a polgármester egyetértése szükséges."

A Kormányhivatal állásfoglalása. Ez alapján egyértelműen látszik, hogy a jegyző a köztisztviselői kar felett gyakorolja a munkáltatói jogokat, de még ehhez is szüksége van a polgármester egyetértésére.
55 2011. december 08. csütörtök, 12:56
MBT
6.§
(5) Az önkormányzat által alapított intézmény vezetőjének kinevezésekor a képviselő-testület állapítja meg az intézményvezető besorolását és első illetményét, a továbbiakban pedig gyakorolja az intézményvezetővel kapcsolatos fő munkáltató jogosítványokat (vezetői megbízás adása és visszavonása, felmentés, fegyelmi eljárás megindítása és fegyelmi büntetés kiszabása, összeférhetetlenség megállapítása.) A felsoroltakon túl az intézményvezetőkkel kapcsolatos egyéb munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja.

Géczy a Bálint Márton állományában volt és nem a hivataléban. Vagyis a szolgálati út Turai I. polgármester, Németh István igazgató. Úgyhogy Csuka nem fért ebbe a körbe ezért ne vádaskodj!
54 2011. december 08. csütörtök, 12:41
MBT
osztjónapot
Tévedsz!
Törökbálinton a köztisztviselők felett munkáltatói jogviszonyt a jegyző gyakorolja, a közalkalmazottak felett a polgármester.
53 2011. december 08. csütörtök, 12:03
osztjónapot
MBT,

> Közalkalmazott felett a munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja.
A hivatal dolgozói felett a munkáltatói jogokat a JEGYZŐ gyakorolja, a jegyző feletti munkáltatói jogokat pedig a TESTÜLET. Ezzel persze nem azt karom mondani, hogy a polgármesternek nincs ráhatása a döntésekre, de idézve téged:
> Ennyit illene tudnod mielőtt leírsz valamit!
52 2011. december 08. csütörtök, 11:33
Frédi
Kedves Tárgyilagos!

A Nép nem haragszik. A nép reggel felkel, elmegy dolgozni, főz, vasal, takarít, neveli a gyermekeit, összeráncolt homlokkal nézegeti a sárga csekkek egyre növekvő halmazát a komódon. Ezekről a dolgokról keveset tud és nem is igazán érdekli. Legfeljebb annyit mond, hogy egyik is lop másik is lop.
A Nép akkor fog a helyi vezetőkre haragudni, amikor megkapja az új adókról az újabb sárga csekkeket.
51 2011. december 08. csütörtök, 11:25
Frédi
Mindenki tudta a hivatalban is meg szélesebb körben is, hogy a polgármesternek nagyon negatív a véleménye Géczy Krisztiánról. Olyan mint egy turmixgép. Csak kever, kavar
50 2011. december 08. csütörtök, 11:24
Tárgyilagos
Sok hozzá szólás szerint mindent tudunk,az összfonódásokról,Hol marad el a Nép Harag???
Miért nincs a hivatal elött demonstráció?
Valakinek meg kelene szervezni!
Valóság az hogy sokkal kényelmesebb,hozzá szólásokat irni a gépen a meleg szobai fotelból!
Sajnos én is ezt teszem!
Mentségemre nincs annyi információm mint az elötttem szólóknak.
49 2011. december 08. csütörtök, 09:11
MBT
Majdnem Győző!
Közalkalmazott felett a munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja. Ennyit illene tudnod mielőtt leírsz valamit!
Gáczyt a turai rakta ki. Más nem is rakhatta. Kétségkívül gyorsan történt, de elég sok pletyka terjedt géczy működésével kapcsolatban.
48 2011. december 08. csütörtök, 08:18
majdnem GYŐZŐ
anno a tanácsnokot éppen a Csuka rakta/rakatta ki...

Győző?!?!?!
47 2011. december 07. szerda, 21:42
Győző
Nem csodálkozom, hogy a csukát kirakták, biztosan útban lehetett valakinek. Annó a beruházási tanácsnokot is egy nap alatt felfüggesztették az állásából, azt rebesgetik, hogy csúnya próbálkozása volt. Úgy hírlik, hogy most a városőrségnél foglalták le az összes anyagot és vizsgálat folyik a szervezet működése körül. Valahogy kilóg a lóláb. S a nevek mindig ugyan azok, akik már lejjebb szerepeltek! Ez igen!
Hajrá Magyarország!!!
46 2011. december 07. szerda, 21:25
Józsefati
"Szüret és lakoma"(ismeretlen költő verse)


(J.A. után, még szabadlábon)


Húsz évre végre lettem én

fülkék ura, kemény legény:

egér-

vezér.

Reszkessen mind a macskanép,

uralmuk volt itt épp elég:

böszme

eszme.

Aki velem egyet nem ért,

fizetni fog majd mindenért,

ebül

repül.

Helyükre ül majd sok komám,

osztozik gazdag lakomán

éhes

méhes.

Nem jut a népnek több falat?

Ezért kell minden közfalat

fenyí-

teni!*

Nem ad a bank több maszlagot?

Rájuk csapok, "oszt' jónapot,"

blamás

bagázs!

"Legyen itt minden nemzeti!"

Ki ellenáll, felökleli

magyar

agyar.

"Narancsszín minden éjjeli!"

Ki tudná mind átfesteni:

viktor-

piktor.

Ha örül Horn és Antall úr,

hogy győzőnk semmit sem tanul,

sekély

e kéj -

Én egész népemet fogom

megszerzett kétharmad jogon

hülyí-

teni.
45 2011. december 07. szerda, 19:36
genezis
A világ 2002-ben teremtődött. Csuka Attilának.
44 2011. december 06. kedd, 15:10
Talent
"Azt mondják, ami nem öl meg az erősebbé tesz. Nem tudom, hogy én ettől az egésztől erősebb lettem e. De, hogy bölcsebb az biztos. Bölcsebb és szabadabb. Kikerülve egy bizonyos körből sokkal szabadabban, sokkal nyitottabban fordulok, fordulhatok a világ felé, az emberek felé. Bő másfél évvel az események után emberi kapcsolataimban körülbelül huszadik helyre került mások pártszimpátia kérdése. Sokkal fontosabb a közös gondolat keresése, a problémák közös megoldásának keresése, mint az óvatoskodó távolságtartás, ami óhatatlanul kialakul az emberben, ha hosszú évekre belekerül a politika nevű taposómalomba."

Ez akár mottó is lehetne a jövő szempontjából, és valamennyien bölcsebbek és szabadabbak lehetnénk. Csak először mindenkinek önmagával kellene szembenézni!

A magam részéről OFF! Kiszálltam.
43 2011. december 06. kedd, 15:09
emerpető
Akárhogy is, a többséget még mindig azok alkotják, aki idáig juttatták Törökbálintot. A véleményem az, hogy lehet itt szép bárki, de okos nem lehet, amíg nincs meg a szavazati többsége. Ezt választották a bálintiak. Sajnos!
42 2011. december 06. kedd, 14:54
Talment
A Csuka féle cikk mellékhatása mennyi mindent felszínre hozott. Lassan lassan kisöprődik a szőnyeg alja. Bár azé' messze még a vége!
41 2011. december 06. kedd, 14:37
emerpető
Rám nem tudsz és nem is tudtál. De ha javasolhatom, ne is az mszpre szavazz.
40 2011. december 06. kedd, 14:33
Kilti
A kérdés inkább az, hogy milyen indokok alapján szavazzak rád? Amit képviselőként végzel, amit mszp listásként végzel az alapján nehéz lesz
39 2011. december 06. kedd, 14:29
Kilti
Tud valaki egyetlen előterjesztésről, hozzászólásról, interpellációról, kérdésről, alternatíváról, bármiről ami Kiss István nevéhez fűződik? Két kézzel megszavazta a bizottságok átalakítását is, csak azért, hogy megszabadulhasson Gáldi Györgytől akire betegesen féltékeny. Neki jobb még a fidesz is.
38 2011. december 06. kedd, 14:29
emerpető
Tényszerűen a Gáldi nem járt bizottsági ülésekre. De hallgass a szívedre és szavazz a Csukára!
37 2011. december 06. kedd, 14:21
Kilti
Kiss István "munkájában" az eddig eltelt több mint egy év alapján tisztán látszik a kollaboráció. Nehéz kérdéseknél pl. nem jár testületi ülésre. Az, hogy nincs mszpés alternatíva, és hogy egyáltalán nem ért a pénzügyekhez ezért teljesen vitaképtelen. A hivatali dolgozók azt mondják, hogy a PJB-t gyakorlatilag csuka vezeti. Szerintem le kellene mondania és átadni a helyet Gáldinak, aki legalább ért valamihez. Utána nyugodtan járhatni az elekkel sörözni.
36 2011. december 06. kedd, 14:11
emerpető
A Csukából csak a demagógia ömlik minden cselekedete a választók győzködéséről szól. A Fernengel meg legutoljára is fáziskésésben volt, az iskolatej programot ostorozta és a koncepció kapcsán arról a határozati javaslatról értekezett ami a pénzügyi bizottságnak és a Kiss Istvánnak köszönhetően már nem volt határozati javaslat. Az eredetiben eleve elrendelték például a 17000 Forintos kommunális adó bevezetését. Ennek a határozatnak a megakadályozása a kollaboráció?
35 2011. december 06. kedd, 13:32
Pickpoket
Összefüggés!
Gyarmati képviselő úr nem csak belenyúlt de el is merült a szarban amikor a Városfejlesztőben éveken keresztül felvette a százezreket semmiért. Erkölcsileg akkor megbukott. A kivásárlásos turai módszer nála is működött.
34 2011. december 06. kedd, 13:16
Kilti
Azért ne hallgassunk Kiss Istvánról sem. Az ő szerepe több mint kérdőjeles a grémiumban. Kicsit hasonló az Elekhez, mert szintén más hátán mászott be, és teljes mértékben kiszolgálja Turait. Ellenzéknek jelenleg Fernengel és Csuka nevezhető, miközben az MSZP listáról bekerült Kiss I. vidáman kollaborál.
33 2011. december 06. kedd, 12:46
Tender a la grószturvall
Szerintem a Hopi-Flex Endre szerepét tölti be. Nemigen látni kenya felé
32 2011. december 06. kedd, 12:22
kedvenc cégek
Elfelejtettétek a Hopi-flex Bt-t,.aki a Vokány cég által megcsinált táblákat fel-le szerelte . Ez megint csak azért érdekes, mert a Hopi cég is minden "pályázatot" láss csodát de megkap. Mintha több cég nem is létezne Bálinton. Persze merrt aki közel áll a tűzhöz annak irány Kenya....
31 2011. december 06. kedd, 10:30
teccik
Hölygyek, Urak!
Ez egy olyan jól sikerült hozzászólás-folyam, hogy szerintem ki kéne nyomatni,kiszórni, vagy a Tb honlapra feltenni. De legalább is a legközelebbi nyilvános fórumon felolvasni a tisztelt szenátoroknak.
Bravó Matula bácsi, Egyszetrű, Lakos, összefüggés, Possibile, Etióp, haha, Tender... és bravó fillérek!
30 2011. december 05. hétfő, 22:49
Fillérek
Pofon egyszerű, a vállalási összeg sosem haladja meg az 5 millió forintot, így senki nem fog törökbálint hivatalos honlapján értesülni róla. Ez így megy. Ezért szövetkeztek, hogy megszabaduljanak az akadályoktól.
29 2011. december 05. hétfő, 22:41
Tender a la grószturvall
Aztán maga meg én indulunk kenyába, Endre meg melózik mit az állat.
28 2011. december 05. hétfő, 22:39
Tender a la grósztúrvall
Három ügynök egyszerre látogat meg egy munkaterületet. Észreveszik, hogy a hátsó kerítés javításra szorul, hát mind a hárman
felajánlják, hogy megszervezik a munkálatokat.

Az első (Béla) megméri centivel a kerítést, felír néhány számot, majd kiböki:
- Azt hiszem, 90.000 forintért meg tudnám csinálni.
40.000 az anyagköltség,
40.000 a munkások bére, és 10.000 lesz az én hasznom.

A következő (Endre), szintén méricskél, számolgat, aztán:
- Szerintem ki lehet hozni 70.000-ből is.
30.000 az anyag,
30.000 a melósok, és 10.000 nekem.

A harmadik (János) odanéz zsebretett kézzel, és foghegyről odaveti:
- 270.000 forint.
Az önkori munkatársa teljesen elhűlve:
- Hogy jön elő ekkora összeggel, amikor meg se nézte rendesen, hogy mit kell
csinálni, mint a többiek!!!
- Roppant egyszerű.
100.000 magának, 100.000 nekem, és a munkával megbízzuk
Endrét 70-ért.
27 2011. december 05. hétfő, 22:39
Összefüggés
Olvasom a testületi anyagban, hogy Gyarmati képviselő úrnak nem világosak a település határai. Javasolhatom, hogy mint a magyar köztársaság határait táblázzuk ki a határokat 20 méterenként és azt kizárólag a Vokány céggel (Kolibri Kft - Profirka)készíttessék el.

Kíváncsi vagyok Gyarmati úr meddig hajlandó belenyúlni a szarba, vagy már érzi az utolsó regnálása idejét, és kell egy kis mellékes, ezért kell ilyen eget verő baromságot a szájába adni. Persze körön belüli a tanácsadó. Így nem csoda, hogy nem világosak a település határai a képviselő úrnak. De Én itt a gusztustalan bűnözés határait látom összemosódni, szerintem ezek nem világosak.

Az összes kivezető és bevezető útra készültek települést jelző táblák gondolom pár százezerért, persze hogy a Vokány féle cég volt a kivitelező.

Láss csodát; semmi pályázat, semmi ami az árakat valamelyest is a piaci viszonyokhoz igazítaná. Minden esetben csak a házi sárkányellátó vállalat a nyerő, pardon illetve a kijelölt kivitelező. Beruházásokért felelős alpolgármester Úr, ennyire lojálisak a Fidesz tagok?
26 2011. december 05. hétfő, 21:49
nullák
az üvegzseb csak a hat nulla előtti 5östől felfelé tartalmazza a szerződéseket...
25 2011. december 05. hétfő, 21:46
üvegzseb
Ha jobban átgondolom valószínűleg nem a beruházási összegek környékén matatnak, hanem a hivatal dologi kiadásai között, ami a polgármester megbízása alapján működik, nem kerül a testület elé. Persze kell még hozzá a jegyzői asszisztencia.
24 2011. december 05. hétfő, 21:41
Üvegzseb
Ezt az egy bejegyzést találtam hivatalos honlapon az "üvegzseb" rovatban. Ekkor még Csuka volt az alpolgármester.
Azóta a Kolibri meg Profirka egyetlen pályázatot sem nyert? Akkor hogyan viszik haza a milliókat Vokányék?


2008-11-21 2014-01-21 vállalkozási szerződés Utcanév és információs táblák tervezése, gyártása, telepítése, évenkénti jelentés készítése Kolibri Kft. 7 900 000 90 nap
23 2011. december 05. hétfő, 21:31
Szent. István utca
Filmvetítés fidesz módra.
Nem tudom, hogy jól látom é a lényeget, de a meghívón körzetenként a meghívó nevek mások. Ez én lakhelyem környékén pl. Földvári László. Ez eddig Hámoriné vadászterülete volt. Földvári nevével a Csuka-cikkben találkoztam, újabb eszközökben nem válogató ifjú titán.
Ja! A vetítésen 35-en voltak a fideszesekkel együtt.
22 2011. december 05. hétfő, 20:50
haha
Mondjuk ki szar az egész csak senki nem tesz semmit ellene mert fél.Ez a demokrácia!
Éljen Turai éljen a Vokány család amíg tud! Remélem valaki majd felelősségre vonja őket egyszer!Ezt csak remélni tudom sajnos.Addig is irány Kenya ha megkapja a táblák gyártását(ami szerintem már biztos). Mind a két családnak jó utat majd a nyugdíjasoknak lesz mit mutogatni!
21 2011. december 05. hétfő, 17:32
ulcus
G@mail,

ne feledkezzünk meg bélcsatornánk másik végződéséről sem.
20 2011. december 05. hétfő, 16:26
G@mail
Olyan ez az egész mint a cseresznye evés. Egyet nyelünk, egyet köpünk!
19 2011. december 05. hétfő, 16:05
Etióp
Kicsiben nagyban egy móka, dől a lé

"Két nap közgyűlés, egy nap "szabad program" - mondták az Azori-szigetekre utazó fideszes politikusok az [origo]-nak arról, hogyan telt az utazás. A múlt héten 12 megye közgyűlésének az elnöke is az Atlanti-óceánon fekvő szigetekre utazott az Európai Régiók Gyűlésének (AER) éves közgyűlésére. A politikusok útjának költségét a Blikk szerint az összesen 187 milliárd forintos adósságot felhalmozó megyei önkormányzatok fizették, ami azért visszás, mert a kormány korábban jelezte, hogy az állam átvállalja ezt a tartozást, hogy a megyék működése ne kerüljön veszélybe." (origo)
18 2011. december 05. hétfő, 14:34
Possibile
Csuka sorsa valószínűleg akkor pecsételődött meg amikor Turai eldöntötte, hogy újra indulni szeretne. Ettől a pillanattól kezdve útban volt, Pista polgárnak meg meg volt a Csenger-zalánnal közös érdek az eltávolítására. Elég volt felvenni a Csenger hugicát főépítésznek, és az Eleknek fűt-fát ígérni.
A Vokányék csak járulékos költség. Kapnak megrendelést a Hivataltól dögivel, Turai aláírja a számlát és mehetnek is együtt nyaralni. No nem Hajdúszoboszlóra, hanem Kenya meg ilyesmi. Köztudott a hivatalban.
17 2011. december 05. hétfő, 14:04
Összefüggés
Sok minden összefügg a településen. Például összefügg Vokány Erika kreált állása azért, mert a 2008 as időközi választáson nem került be újra a képviselő testületbe. Ezért, hogy veszteség ne érje, és kellően jutalmazva legyen, hogy be dobta a törölközőt gyorsan felvették egy olyan állásba, amelyet eddig is egy ember látott el, és valójában semmi szükség nem lenne rá, pláne arra, hogy ketten legyenek. A második összefüggés Vokány Attila (Profirka), érdekében történt: A testület rendeletben szabályozza a közterületre kihelyezhető táblák lehetőségét. Milyen érdekes, hogy pont a Vokány Erika férje az a vállalkozó, aki kizárólag elkészítheti a most már monopóliummal rendelkező DBM klaszter által birtokolt táblahelyeket.

De nem csak itt van monopólium, a hivatali reprezentációs és egyéb nyomdai munkákat is szinte teljes egészében a Profirka készíti versenyhelyzet nélkül, mint a hivatal sárkány ellátó vállalata. Talán nincs törökbálinton még néhány cég, aki hasonló ügyekben közvetlenül szolgáltatná ezt, tisztességes versenyben megszerzett lehetőséggel? Dehogynem, például: a MONA SZALON vagy a KONKOLY DEKOR. Minkét cég messze-földön híres munkákkal bír.

Így állunk, ahogy a neveket olvasom valószínűnek tartom, hogy Csukának ezért kellett mennie, mert nem volt hajlandó az együttműködésre.
16 2011. december 05. hétfő, 10:37
független
Ne akarj már mindenáron minősítgetni!Az olyan típusú fintorgók, mint te, azt sem értik mit írnak, csak hallottak valamit harangozni, és visszhangzanak! Egy egyszerű megállapítást tettem, hogy szerintem mi a különbség az üzlet és a képviselőség között. Ennyi.
15 2011. december 05. hétfő, 09:00
Kár érte
Sajnos amikor a "független" stílusú hozzászólók megjelennek egy topikon lehetetlenné teszik, hogy a valódi függetlenek beszélgessenek dolgokról. Lehet, hogy ez a cél?
14 2011. december 05. hétfő, 08:36
Cévi
Független!
Ha tudsz valamit miért nem jelented fel? Mert ez így csak sárdobálás, amit névtelenség mögé bújva művelsz
13 2011. december 05. hétfő, 08:28
független
Tettem éppen eleget, de nem ez a lényeg. Egy önkormányzati képviselő kicsit más kategória, mint egy szatócs.A képviselőség önként vállalt közfeladat,nem üzleti tevékenység!Egy üzletben normális , ha valaki pénzt kér a munkájáért, egy képviselőnél ez büntetőjogi kategória.
12 2011. december 05. hétfő, 00:45
???
"Egy táblahely mérete 980 x 760 mm. Vállalkozásonként maximum 4 táblahely vonható össze, mely felület így hézagmentes lesz. Törökbálint Város Önkormányzata támogatja a helyi cégek 1 táblás megjelenési lehetőségét."

Ez mit jelent? Fizet valakinek az önkormányzat?
11 2011. december 05. hétfő, 00:37
JT.
Ismerős nevet találtam a cikkben, és eszembe is jutott hol láttam:

http://profirka.hu/bdm/kapcsolat.html

Business Destination Management Klaszter
- információk, szerződés
2045 Törökbálint, Hosszúrét u. 1. - VIV Center
Telefon: +36 23 512-101
E-mail: info@vivcenter.hu
Web: www.bdmklaszter.hu

Vokány Attila - grafikai tervek, kivitelezés
Kolibri Kft. - PROfirka
2045 Törökbálint, Hegyalja u. 54.
Telefon: +36 23 510-478 | Fax: +36 23 510-479
Mobil: +36 30 444-5808 | +36 20 294-9555
Skype: vokanyattila
E-mail: info@profirka.hu
Web: www.profirka.hu

Abban a reményben, hogy a BDM Klaszter és Törökbálint Város Önkormányzata által a helyi vállalkozások számára kínált hirdetési lehetőség kedvező fogadtatásra talál és természetesen további felvilágosítással, információval mindig készséggel állunk a rendelkezésére.

Árak

Egy táblahely mérete 980 x 760 mm. Vállalkozásonként maximum 4 táblahely vonható össze, mely felület így hézagmentes lesz. Törökbálint Város Önkormányzata támogatja a helyi cégek 1 táblás megjelenési lehetőségét.

Kedvezményes díj = 18.000,-Ft / fél év • 32.000,-Ft / 1 év • 59.000,-Ft / 2 év
1 táblahely bérleti díja = 24.000,-Ft / fél év • 43.000,-Ft / 1 év • 80.000,-Ft / 2 év
2 táblahely bérleti díja = 72.000,-Ft / fél év • 129.000,-Ft / 1 év • 240.000,-Ft / 2 év
3 táblahely bérleti díja = 126.000,-Ft / fél év • 225.750,-Ft / 1 év • 420.000,-Ft / 2 év
4 táblahely bérleti díja = 192.000,-Ft / fél év • 344.000,-Ft / 1 év • 640.000,-Ft / 2 év

2, 3, 4 táblahely: igény szerint összevont felületek.

Egyszeri költség: grafikai látványterv, szegecs és csavarmentes grafikai lapok gyártása, nyomtatása, helyszíni kihelyezése, honlapon megjelenés, webes naprakész felület, grafikai elemek tisztán tartása:

1 táblahely elkészítési díja = 16.500,-Ft
2 táblahely elkészítési díja = 49.500,-Ft
3 táblahely elkészítési díja = 86.625,-Ft
4 táblahely elkészítési díja = 132.000,-Ft

Az árak nettó árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák.

Mennyiségi 15%-os kedvezményt biztosítunk több helyszín bérlete esetén. A kedvezmény nem vonatkozik az önkormányzati kedvezményes díjra!


Hogyan is van a szöveg a politika és a gazdasággal kapcsolatban?
10 2011. december 05. hétfő, 00:36
engem érdekel
Kedves Lakos, ha lenne még mit leírni, akkor ne tartsa vissza, engem érdekel!
9 2011. december 04. vasárnap, 21:25
Lakos
Függetlent kérdezem:
Ön mit tett, amiből egy forint haszna se volt, és azt a közért tette? Úgy rémlik, hogy Krisztus koporsóját sem ingyen őrizték.

Sajnos az már biztos, hogy a pártok nem demokratikus szervezetek fent, lent lehet, hogy még az, de fent biztosan nem az. Példa: hová tűnt a jobbik hatalmas lendülete? Megmondom: Amióta a parlamentben igen szép summáért nyomják a gombokat, már nem is olyan fontos hangoskodni. Hangosak lesznek majd a választás idején.

Az a baj, hogy a parlamentben egyetlen egy ember sincs, aki nem saját anyagi érdekéből kapart volna azért, hogy ott legyen.

Egy képviselő sem interpellált még azért, hogy a javadalmazás köszönő viszonyban sincs a magyar átlagfizetéssel, vajon miért? Én tudom a választ.

Kétségem sincs, hogy Orbán, Gyurcsány, Meggyesi, Bajnai, Horn, sorolhatnám. Csak a pénz és a vagyon felhajtása hajtotta (Csak a családi, illetve cégekbe bújtatott vagyonokat kellene igazán górcső alá vetni).

A vagyonon kívül semmi nem érdekelte ami az országot jó irányba vitte volna. (ezért tart itt az ország 20 éve, külföldiek gyarmata lettünk, vagy is azzá tettek minket az önjelölt vezetőink. Svédországban a miniszterek biciklivel járnak, nálunk nem tudják hány ezer köbcentis audit rakjanak a seggük alá az Én adómból.

Lélegeztetőgépekért meg gyűjtéseket kell szervezni a kórházakban. Én nem vagyok büszke egy vezetőre sem, sajnos már arra sem, hogy magyarnak születtem. Velejéig romlott korrupt képmutató ország lett a mienk. Az az ország amelyet apáink, dédapáink vérükkel hagytak ránk. Lehet, hogy mai megtévedt vezetőinknek ez volt a céljuk?....

Ez a sok marha honfitársam csak melózik-melózik termeli a pénzt, hogy aztán luxus jakuzzikból megmondják nekünk, hogy mi a tuti, a vallási felekezetek pedig asszisztálnak hozzá.)

Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs mit él át a magyar dolgozó nép nap mint nap. Azt kívánom, hogy mindnyájukra sújtson le a nép haragja! Az idő már nincs messze!

Számomra akkor lesz egy képviselő-képviselő, amikor az átlagfizetést kapja úgy, mint Én, aki nap mint nap fizikai munkával keresi a kenyerét, vagy ha a a fizetéssekkel emberszámba veszik a melósokat is, nem azt mondom, hogy mérnöki fizetése legyen a segédmunkásnak, de élhető fizetést kapjon az is aki a szar munkát elvégzi. Kíváncsi lennék, ha egyetlen egy segédmunkás sem lenne, mennyire derogálna a mérnök -közgazdász -politológus -stb... a saját szarjukat arrébb tenni.

Ez belőlem kívánkozott ki, lenne még mit leírnom, érdekel valakit?
8 2011. december 04. vasárnap, 19:15
egyszerű
Háá még jóóó!
Azé' szatócs, hogy keressen!
Megélhetésiből és nem a dunai habokért lett képviselő,gondolhatod!
7 2011. december 04. vasárnap, 14:02
független
Annak, aki ezt nem tudta, még lehet meglepetés.De ez elég nagyfokú naivitásra vall. Ez az írás akkor lett volna időszerű, ha akkor íródik, amikor az írója éppen a párt támogatását élvezte maximálisan, éppen a párt adottságaiból fakadó helyzetének kihasználásával nyírta ki pártbeli ellenlábasait .Így csak egy gusztustalan vallomás, ami jól mutatja írója személyiségét,minden áron a hatalom (és a vele járó pénz) megszerzése. (Cs.A még semmit sem csinált , amiből legalább 1 forint haszna nem lett volna.)
6 2011. december 04. vasárnap, 09:37
Tibcsi
Szerintem ez egy nagyon jó írás abból a szempontból, hogy kiolvasható belőle hogyan működnek a pártok. Ne gondoljuk, hogy ez csak fidesz specialitás!
És mi az amit k...-ra megvetek a politikában meg a politikusokban!
5 2011. december 03. szombat, 10:03
független
Kedves patakparti.Matulának teljesen igaza van.Csuka ugyanolyan ,mint akiket most elmarasztal.Ha nem esik ki a pixisből,simán nyomná az általa most"„Riasztó, hogy a hatalom lehetősége mennyire képes kivetkőztetni az embert alapvető etikai normákból, együttélési szabályokból. Riasztó, hogy ilyen eseményekre valakik odafent egy pártközpontban cinikusan összekacsintva rábólintanak. Riasztó, ha versenyhelyzetekben nem a jobb, az alkalmasabb, hanem a hatalmasokhoz közelebb álló győz" dumát -fideszesként! Az ő "józansága" nem más mint savanyú a szőlő típusú megjegyzés, szerintem bölcsebb lenne ha hallgatna.Van neki bőven vaj a fején,légy egészen nyugodt.Ilyen bölcseletek tőle, amíg mögötte volt a biztos Fidesz támogatás soha nem hangzottak el, sőt.Ő ugyanúgy letaposta az embereket , ahogy őt is kicseszték a pártból, nem is értem mit csodálkozik ezen!
A Szabadházi Egyesületet úgyanúgy használja , min a Fideszt, hát a pártra szavazók nem választók Csuka úr? Milyen "versenyhelyzetre"gondol Csuka úr?Milyen versenyhelyzet lehet az ahol valaki egy megszerez egy komplett civilszervezetet, aztán versenyez egy valóban önálló, független jelölttel? Ez eddig miért nem volt fontos?
4 2011. december 03. szombat, 01:59
érdekes
1. Csenger Zalán másodvonalas fideszes, ezért 2014-ben repül a Parlamentből (Viktor megmondta).

2. Nagyon tragikus, hogy Törökbálinton, egy 13 ezres városban a 10 fős tagságú alakulat (Fidesz) van hatalmon. Ráadásul a flóriános triumvirátus asszisztensei.

Mi lesz veled Törökbálint?!?
3 2011. december 03. szombat, 00:25
patakparti
Kicsit félve írom le, hogy szerintem a mai Csuka Attila ebből a képviselőtestületből egyértelműen annak a felkészültebb és józanabb feléhez tartozik belenézve a testületi ülésekről készült videókba.

Ezt én se gondoltam volna korábban, de ez ma a törökbálinti realitás.
2 2011. december 02. péntek, 21:08
Matula bácsi
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.
De a csuka nem riad vissza a kanibalizmustól sem. Jól alkalmazkodik a környezetéhez mozdulatlanul beleolvad a környezetbe és így várja áldozatát. Tápláléka vegyes, szinte mindent megeszik, ami a vízben él, mozog. Saját fajtáját sem kíméli; a nagyobb csukák felfalják a kisebbeket, a szülők saját gyermekeiket, az egyívású kis csukák között pedig a növésben elmaradtak hamar az erőteljesebben fejlődő testvéreik konyhájára kerülnek.
1 2011. december 02. péntek, 20:37
.
forrás: www.csukaattila.hu
Copyright © 2018 Törökbálinti újság. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
Múltunk - jelenünk
Belépés
Kapcsolódó cikkek

Top!