Hogyan tartsa tisztán ezüst ékszereit

Ha valaha is volt már olyan ezüst ékszere, amely megkopott, és fényezésre szorult, talán elgondolkodott már azon, hogyan tartsa tisztán.
Hogyan tartsa tisztán ezüst ékszereit

Nos, ebben a cikkben megtanítjuk, hogyan tisztítsa meg ékszereit, és hogyan tartsa a legjobb formáját. Ezeket az egyszerű tippeket követve megakadályozhatja, hogy további mattulás jelenjen meg ezüst ékszerén. Az alábbiakban felsorolunk néhány egyszerű módszert az ezüst ékszerek tisztítására. Kezdetnek áztassa ezüst ékszereit 1/2 csésze fehér ecet és két evőkanál szódabikarbóna oldatába. Ez az oldat feloldja az ezüst ékszereken lévő matt foltokat és kifényesíti azokat.

Két rész szódabikarbóna és egy rész meleg víz keverékének használatával a legtöbb ezüstről eltávolítható a folt. Csak vigye fel a pasztát az ékszerre, és óvatosan dörzsölje át, hogy eltávolítsa a foltokat. Vigyázzon azonban, hogy az ezüst ékszereket ne súrolja fogkrémmel, mert az károsíthatja a drágaköveket. Egy másik lehetőség, hogy egy teáskanál szódabikarbóna oldatot keverjen össze fél csésze citromlével vagy olívaolajjal. Az oldat alkalmazása után alaposan öblítse le az ékszert.

Amennyire csak lehetséges, kerülje a vegyszerek használatát ezüst ékszerein. Bizonyos háztartási tisztítószerek, klóros víz, sőt még az izzadság is felgyorsíthatja a mattulási folyamatot. Ezenkívül a gyapjúval, gumival és filccel való érintkezés is okozhatja az ezüst megtompulását. Végül pedig ezüst ékszereit érdemes párnázott ékszerdobozban tárolni. Egy ékszeres szekrény használata szintén kiváló megoldás. Az ékszerek nedvességtől való védelme érdekében szilikagélt is alkalmazhat az ékszerekre.

Az ezüst ékszerek tisztításának több módja van. Használhat langyos vízzel kevert enyhe mosogatószappant. Kerülje azonban a keverék alkalmazását olyan darabokon, amelyekbe köveket vagy felragasztott díszeket helyeztek el. Az ezüst ékszerek tisztításának másik hatékony módja a fogkrém használata, de ügyeljen arra, hogy olyan fogkrémet használjon, amely nem tartalmaz fehérítőt vagy aktív szenet. A szódabikarbóna ezüst ékszertisztítóként működik. A pasztát puha ruhával vigye fel az ezüst ékszerekre. Kerülje a papírtörlő használatát, mivel az megkarcolhatja az ezüstöt.

Ha nem biztos benne, hogy az Ön által használt oldat megfelelő-e az ezüst ékszeréhez, fontolja meg, hogy meleg, szappanos oldatban áztassa azt. Öblítse ki alaposan. Ezüst ékszereit újszerű állapotba hozhatja. Mindazonáltal, ha nem biztos benne, hogy van rá ideje, egyszerűen elviheti egy szakemberhez, hogy tisztíttassa meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tartsa tisztán ezüst ékszereit

Hogyan tartsa tisztán ezüst ékszereit

Ha valaha is volt már olyan ezüst ékszere, amely megkopott, és fényezésre szorult, talán elgondolkodott már azon, hogyan tartsa tisztán.