Hol érdemes enni és fagyizni Törökbálint környékén?

Amikor felkeresünk pihenési, kikapcsolódási, vagy nyaralási céllal egy – egy várost, akkor az is nagyon fontos, hogy jó éttermeket, cukrászdákat és fagyizókat találjunk, hiszen a pihenést nagyon el tudja rontani, ha nem jó helyet választunk az étkezésre. Ha Törökbálinton és környékén jársz, biztos lehetsz benne, hogy csodás éttermeket és cukrászdákat találsz. Olyan helyeket, amelyekre már otthon visszagondolva is nosztalgiázni fogsz. A cikkben három remek helyet mutatunk be.
Törökbálinton - Hol érdemes enni és fagyizni Törökbálint környékén? – sok finomságot ehetünk.

A franciás hangulatú Grimm – ház

Törökbálinton járva, vétek lenne kihagyni a Grimm – házat, amelyet valóban franciás hangulat leng körül. Az éttermet egy régies házból alakították ki és a virágos terasza nyáron remek hangulatot teremt, télen pedig kellőképpen hangulatba hoz.

A Grimm – ház egyik különlegessége, hogy hétköznap, déliesebb, mediterrán hangulatú a teríték és így a hangulat is, míg a hétvége inkább ünnepélyesebb, elegánsabb, amely hatást a szépséges terítőkkel, virágokkal és a különleges szalvétákkal érik el. Az étteremben várják azokat a vendégeket, akik valamilyen eseményt ünnepelnek, de természetesen egy egyszerű hétvégi ebédet vagy vacsorát is elkölthet itt a család. De akár egy romantikus vacsorát is el lehet itt fogyasztani.

A franciás hangulat nem véletlen, hiszen az étterem konyhája a magyaros ételek mellett, a francia ízvilágot is belecsempészi az ételeibe. A hagyományos ételek mellett, az étlapon, a mediterrán ételek is megtalálhatók.

Az étlap kínálata egyszerűbb és különleges ételeket is kínál. A levesek sorában ott van a hideg málnakrémleves, mini túrógombóccal, tejszínhabbal, vagy az olasz ízesítésű zöldséges fehér bableves rókagombával, parmezánnal.

Előételt is kérhetünk az étteremben, például fokhagymás pirított garnéla rákot friss kenyérrel. A főételek közül is nagy a választék, illetve halételt is rendelhetünk és a húsmentesen étkezők is fellélegezhetnek, hiszen ebben az étteremben azokra is gondoltak, akik húsmentesen élnek. A Grimm – ház séfjei a finom desszertekről is gondoskodnak, például csokoládés láva, habos francia citromtorta, vagy a szatmári szilvás rétes is szerepel a kínálatban.

Leckerli bisztró

A Leckerli bisztró szintén Törökbálinton található, mégpedig a régi HÉV állomás felújított épületében. A bisztró a neve – Leckerli – németül – svábul finomságot jelent, de egy mézeskalács jellegű sütit is így neveznek. A tulajdonosok célja egy olyan bisztró létrehozása volt, ahová az emberek nem csak este térhetnek be, hanem a nap bármely szakában és egy olyan helyet szerettek volna megteremteni, ahol mindenki jól érezheti magát, akármilyen okból is tér be ide.

A hangulatos helyet a bisztró honlapján is meg lehet tekinteni, sőt akár egy virtuális sétát is tehetünk, ha éppen ehhez támad kedvünk.

A bisztróban mindig friss alapanyagokból készítik az ételeket és fontos számukra az egészséges életmód közvetítése, így a reggeli pékáru mellé, friss zöldséget is kínálnak. A bisztróban egy vacsorára is betérhetünk, majd a finom vacsorát ízletes desszerttel zárhatjuk.

Öcsi – fagyizó

Az Öcsi- fagyizó nem Törökbálinton, hanem Tárnokon található, amely a várostól mindössze 13 perces autóútra van. Érdemes ezt a fagyizót felkeresni, mert egyrészt egy nagyon hangulatos hely, másrészt nagyon különleges fagylaltokat kóstolhatunk itt meg.

A kínálatban többek között megtalálhatók a tej - és a cukormentes fagylaltok, amely nagyon jó hír azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem ehetnek hagyományos fagyit. A fagylaltok érdekesek, ízletesek és itt bárki megtalálhatja a kedvére valót. Többek között kérhetünk itt -szenzontól függően- levendulás fehércsokis fagyit, licsis, fahéjas almás rétes fagyit, robbanós csokis, barackpálinkás, kávés és császármorzsás fagyit is.

Kapcsolódó cikkek

TotalDrinks italbolt Törökbálinton - Szabadság tér 1.

TotalDrinks italbolt Törökbálinton - Szabadság tér 1.

Fedezd fel a legjobb borok, legkülönlegesebb sörök, töményitalok, valamint alkoholmentes üdítők széles választékát a Total Drinksnél!

A törökbálinti játszótereket - Bemutatjuk Törökbálint 3 legjobb játszóterét – csak nemrégiben újították fel.

Bemutatjuk Törökbálint 3 legjobb játszóterét

Törökbálinton több játszótér is található, de a felmérések szerint, talán ez a három játszótér nyerte el leginkább a szülők és a gyerekek tetszését.