Külföldi online kaszinók tevékenysége Magyarországon: a LegjobbKaszino áttekintése

Mely külföldi kaszinók népszerűek a magyar játékosok közt?
Külföldi online kaszinók tevékenysége Magyarországon: a LegjobbKaszino áttekintése

A szerencsejáték-piac Magyarországon régóta működik, méghozzá teljesen legálisan. Még 1994-ben a magyar kormány megszavazta a szerencsejátékról szóló törvényt, melynek értelmében a szerencsejáték teljesen az állam monopóliuma és felügyelete alatt van. A törvény végrehajtása érdekében létrehoztak a szerencsejáték bizottságot — a Szerencsejáték Felügyeletet, melynek hatásköre a 2021-ben, egy új törvény keretein belül, átment a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) alá.

Igen, Magyarországon legalizált a szerencsejáték-ipar, de a magas adózás és nagyon szigorú feltételek miatt az országban szinte kb. három üzemeltető rendelkezik SZTFH engedéllyel. Az országban 2014 óta működik az online szerencsejáték, de egy online kaszinó indításához, az üzemeltető köteles egy szárazföldi kaszinóval is rendelkezni az ország területén. Emiatt a külföldi üzemeltetők nem sietnek belépni a magyar szerencsejáték-piacra. Így az országban működő külföldi online kaszinó az úgynevezett keresztlicenc alapján folytatnak tevékenységet, vagyis egy külföldi bizottság (MGA, Curacao, UKGC stb.) által kibocsátott engedély alapján.

online kaszinó

Mely külföldi kaszinók népszerűek a magyar játékosok közt?

A LegjobbKaszino főszerkesztője Tolnai Tibor, a portál szakértői csapatával együtt részletesen tanulmányozták a Magyarországon híres és népszerű külföldi kaszinókat, megvizsgálták az online kaszinók weboldalait, elemezték a játékosok által hagyott véleményeket a népszerű fórumokon, például az AskGamblers és Reddit. Az összeszedett információknak köszönhetően azt a következtetést lehet kihozni, hogy a népszerű és megbízható külföldi online kaszinók közé tartoznak a következő intézmények: 20Bet és 22Bet, az EnergyCasino, az LVBET kaszinó, a Bet365 kaszinó, a Sloto Cash kaszinó, az N1 kaszinó és még sok más. Ezek mind rendelkeznek nemzetközi szerencsejáték engedéllyel, betartják a felelőségteljes szerencsejáték szabályzatát, ráadásul mindegyik kaszinó felkínálja a vendégeit játékok sokaságával, érdekes bónuszokkal, fizetési lehetőségek választékával és sok más érdekeséggel.

Hogyan választjuk ki egy megbízható és legjobb külföldi online kaszinót?

A LegjobbKaszino portál főszerkesztője Tolnai Tibor, aki profi pókerjátékos, nagyon jól tudja, hogy mennyire fontos megtalálni egy olyan létesítményt, ahol nyugodtan és biztonságosan lehetne játszani, főleg, ha pénzre való játékról beszélünk. Ezért, ha azzal foglalkozik, hogy egy biztonságos és megbízható kaszinóra vadászik, méghozzá egy külföldi weboldalra, akkor érdemes figyelembe venni a következőpontokat, amelyek pontosan a megbízhatóságra és biztonságra utalnak:

1. Az engedély rendelkezésre állása. Amint fentebb megjegyeztük, a külföldi kaszinók nemzetközi engedélyekkel működnek. Egy engedély jelenléte garantálja, hogy a vendég jogait védi a törvény. Magyarországon megbízhatónak tekintik a következő nemzetközi szabályozó hatóságok engedélyeit: Málta Gaming Authority, Kahnawake Gaming Commission, UK Gambling Commission, Curacao.

2. Átlátszó feltételek. A klub kiválasztásakor nagyon fontos elolvasni és tanulmányozni a szerződési feltételeket és az adatvédelmi irányelveket. Ezek nem tartalmazhatnak buktatókat és teljesíthetetlen követelményeket, homályos megfogalmazásokat.

3. Tanúsított szoftver. A nevezetes szolgáltatók és tanúsított szoftver garantálják a játékok tisztességes eredménynét. Népszerű szoftvergyártók: NetEnt, Microgaming, Playtech, Playson, Red Tiger, BetSoft stb. A szkriptelt nyerőgépek olyan hibákat adnak, amelyek nem felelnek meg a bejelentett RTP szintnek.

4. Biztonságos fizetések a népszerű szolgáltatások használatával: Neteller, Skrill, Simple Pay, Barion, VISA és Mastercard bankkártyák, Bitcoin, Ethereum kriptovaluta és még sok más. A népszerű fizetési rendszerek nem dolgoznak kétséges weboldalakkal. Ezért, minél több fizetési lehetőséget kínál egy webes kaszinó, annál jobb.

5. Márka nyitottsága. Például a kaszinó aktívan tevékenykedik a közösségi hálóban, például Facebookon. Versenyeket hirdet, promóciós kódokat terjeszt, befizetés nélküli bónuszokat bocsát ki a feliratkozásért. Kommunikál a játékosokkal, reagál a panaszokra és javítja hibáit.

6. Lehetőség forintban vagy euróban számlát nyitni. Más valuták használata esetén a magyarok pénzt veszíthetnek az átváltáson.

7. Felelőségteljes szerencsejáték szabályzat. A megbízható külföldi kaszinók törekednek a vendégeikkel és fontosnak tartják megelőzni a szerencsejáték-függőség kialakulását.

Vannak még más jellemzők, amelyek segítségével lehet kiválasztani egy biztonságos és megbízható kaszinót, de a fent említett pontokat nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Fellelőségteljes szerencsejáték szabályzata

Még egy nagyon fontos jellegzetesség, amely beszél az online kaszinó megbízhatóságáról – a felelőségteljes játék szabályainak betartása. Azok a külföldi online kaszinók, amelyek védik a hírnevüket nagy figyelmet fordítanak a szerencsejáték-függőség megelőzésére. Ennek érdekében az online kaszinó oldalak kidolgozzák és portálukba integrálnak különböző intézkedéseket, amelyek segítenek a játékosoknak megelőzni a függőség kialakulását. Az ilyen intézkedések közé tartoznak:

- veszteség és fogadás limitek beállítása;

- játékidő limitek beállítása;

- tesztek a szerencsejáték-függőség tüneteinek meghatározására;

- önkizárási lehetőség;

- ideiglenes vagy teljes fióklezárás.

Emellett a kaszinó oldalakon linkeket tesznek közé a különböző szakszervezetekhez, amelyek segítenek a szerencsejáték-függőség elleni küzdésben, például: a Gamblers Anonymous és a BeGamblerAware.

Tippek Tolnai Tibortól a sikeres játékhoz

Amennyiben már fiókot regisztrált egy szerencsejáték portálon és belemerült a szerencsejáték világába, Tolnai Tibor az javasolja, hogy vegyen figyelembe az alábbi tippeket, amelyeknek köszönhetően a játék jövedelmező lesz és örömet fog hozni:

1. Nem szabad a játékot egy állandó pénzkereseti módnak tekinteni. Ez csak egy szórakozás, amely néha még további profitot tud hozni.

2. Soha ne kezdjen hozzá a játékhoz alkohol vagy más kábítószerek hatása alatt. Ezek befolyásolnak a gondolkodást és így sokkal több esélye lesz pénzveszítésre.

3. Használjon bónuszokat és gyakoroljon ügyességét a demó mód használatával.

4. Használjon ismert stratégiákat, illetve dolgozza ki saját stratégiát.

5. Soha ne használjon kölcsönbe vett pénzt a játékra. Az ilyen intézkedések csak rontják a helyzetén és szerencsejáték-függőség kialakulásához vezetnek.

6. Határozza meg egy hónapi összeget, amely nyugodtan el tudja költeni a játékra és ne lépjen túl ezt az összeget.

Az ilyen könnyű intézkedéseknek köszönhetően a játék mindig csak örömet fog hozni!

Forrás: sajtóközlemény, 2017. május 5.

Kapcsolódó cikkek