Visszaköszönnek a '70-es évek a lakberendezésben

Eklektikus belső terek kialakításában most újra nagyobb szerepet kapnak az 1970-es évekből ismert darabok, ezúttal némileg modernizált formában.
Újra itt vannak a 70-es évek a lakberendezésben

A diszkó és csillogás évtizede, amikor a fiatalság véget nem érő állapotnak tűnt, most itt van, megint. Ez persze nem nagy újdonság, a vintage holmik nem akarnak kimenni a divatból, trapéznadrágok a kifutón, lépcsőzetesre vágott frizurák a hajszalonokban, pszichedélikus zenék a lejátszóban, és még sorolhatnánk. Az első nagy 70-es évek láz lecsengett, de most némi ráncfelvarrás után újra beköszönnek a néhány évtizeddel ezelőtt szeretett vagy utált, de legalábbis eltűrt elemek.

A 70-es években született berendezési tárgyak mellett most az újragondolt, frissített formák kerülnek előtérbe, geometrikus minták, rattan bútorok, illetve a falról csüngő kaspók formájában, többek közt. Mivel a természetes anyagok használata, a fenntarthatóság az egyik legfontosabb új szempont a lakberendezésben (is), ezért a rattan bútorok modernizált változatai szívesen látott darabok. Ehhez illő juta szőnyeggel, illetve a jelenleg nagyon divatos rojtokkal díszített párnával feldobva, minden igényt kielégítő eredményt kapunk.

A retró bútoroknak azt hittük, már leáldozott, de tévedtünk, ha feldobjuk a régi kanapét egy-egy modernebb mintájú párnával, máris célt érünk. Éppígy nyúlhatunk egy-egy vintage lámpához is, legyen szó asztali példányról vagy egy állólámpáról. Visszatérve, a párnák különösen hangsúlyosak, akár a teljesen modern stílusú lakásunkba is választhatunk most egyetlen darab, de igazán feltűnő párnát, hogy ezzel képviseljük a boho, vintage dizájnt az otthonunkban.

A virágtartóknak nagy divatja volt anno, ez pedig nincs másként mostanában sem, így a kaspók, állványok mind remek dekorációs elemek lesznek, különösen akkor, ha az élő növényt sem felejtjük ki belőle.

Ahhoz pedig, hogy igazán jól érezzük magunkat otthon, nem hanyagolhatjuk el a színeket sem. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a legdivatosabb árnyalatok az elmúlt évtizedek palettáiról kerültek elő. Tarka konyhák, vidám falak, a 70-es évek a színekben is visszatért.

Kapcsolódó cikkek

5 trükk a színesebb otthonért

5 trükk, amivel színesebbé tehetjük otthonunkat

A színeket általában elhanyagoljuk, ha a lakberendezésről van szó, pedig sokkal könnyebb bánni velük, mint gondolnánk. Itt az ideje bátornak lenni!

Otthon elkészíthető gyerekjátékok

Otthon elkészíthető gyerekjátékok

Az otthon elkészíthető gyerekjátékok nem csak gazdaságosabbak, de kreatívabbak és személyesebbek is lehetnek, mint a bolti változatok.