Útmutató a költözés tervezéséhez

A költözés megtervezése kihívást jelenthet, de vannak módszerek, hogy a lehető legsimábban menjen.
Útmutató a költözés tervezéséhez

Először is kezdje azzal, hogy leír mindent, amire a költözéshez szüksége van, a költözés időpontjától kezdve a kipakoláshoz szükséges kellékekig. Ha teheti, készítsen ezekről a tételekről nyomtatott másolatokat, mivel ezek sokkal biztonságosabbak, mint a digitális másolatok. Egy másik nagyszerű módja annak, hogy mindent számon tartson, ha listát készít mindarról, amire szüksége lesz, amint megérkezik az új otthonába.

Készítsen ütemtervet. Készítsen napról napra egy ütemtervet, amely tartalmazza a költöztető teherautók, a vállalkozók és a csomagolás fontos időpontjait. Az is jó ötlet, ha naprakész leltárt vezet a jelenlegi házában lévő mindenről, hogy elkerülje, hogy olyan hibákat kövessen el, amelyeket nem érdemes kijavítani. Ha költöztető céget kell felbérelnie, hívja fel őket előre. Ezután tervezzen egy házavató partit, és küldjön meghívókat a barátoknak és szomszédoknak.

A költözés során a csomagolás és a kicsomagolás a legidőigényesebb feladatok. Jó ötlet időt szánni a csomagolásra, a lomtalanításra és a megbízható költöztetők felbérlésére, de ez fejfájást is okozhat. Akár az ország másik végébe, akár ugyanabba a városba, akár egy másik kontinensre költözik, a költözésre való felkészülés megterhelő lehet. Használjon költözési útmutatót, hogy minden zökkenőmentesen és a lehető legsimábban menjen.

A csomagolás ijesztő feladat lehet - az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy rájöjj, hogy egy doboz hiányzik! Ha nem találja meg, jó esély van rá, hogy valami szentimentális vagy értékes dologról van szó, amit meg akar védeni. Mindenképpen készítsen leltárt a költözni tervezett dobozokról. Győződjön meg róla, hogy a nagyméretű bútorokat és a kisebb darabokat is tartalmazza. Ezután kioszthatja a feladatokat barátainak és családtagjainak, hogy a költözés a lehető legfájdalommentesebb legyen.

Végül pedig ne feledkezzen meg a járművek szervizeléséről és feltöltéséről. Ha lehetséges, előre intézkedjen az utazásról és erősítse meg a szállítás részleteit. Ha összeállít egy ellenőrzőlistát, elkerülheti az utolsó pillanatban felmerülő ügyintézéseket. A költözés napja előtt futtassa le többször is, hogy biztos legyen benne, hogy minden megvan. Megkérhet másokat is, hogy adjanak kölcsön tárgyakat, vagy adják vissza a kölcsönvett dolgokat. Hordozható tárgyakat is vásárolhat, és értékes dokumentumokat is tarthat. Költözés közben mindenképpen vigyen magával hordozható telefontöltőt, zseblámpát és egyéb elektronikai eszközöket.

Készítsen egy listát a nem alapvető fontosságú tárgyakról, amelyeket be fog csomagolni. Először a nem alapvető fontosságú tárgyakat, például könyveket, lakberendezési tárgyakat és elektronikai cikkeket kell becsomagolnia. Ezután csomagolja be a nélkülözhetetlen tárgyakat, például a konyhai eszközöket, étkészletet és ruhákat. Néhány tárgyat helyi jótékonysági szervezeteknek is adományozhat. Például ruhákat adományozhat az új lakóhelyén működő jótékonysági szervezetnek.

Kapcsolódó cikkek

Tűzvizsgálati gyakorlatok és eljárások

Tűzvizsgálati gyakorlatok és eljárások

Különféle tűzvizsgálati módszereket használnak világszerte a tűzvédelmi alkalmazások anyagainak és alkotóelemeinek jóváhagyására.

5 trükk a színesebb otthonért

5 trükk, amivel színesebbé tehetjük otthonunkat

A színeket általában elhanyagoljuk, ha a lakberendezésről van szó, pedig sokkal könnyebb bánni velük, mint gondolnánk. Itt az ideje bátornak lenni!

Újra itt vannak a 70-es évek a lakberendezésben

Visszaköszönnek a '70-es évek a lakberendezésben

Egy kis nosztalgia mindig jól jön, ha a divatról van szó, ez nincs másként az otthonunknál sem.