Talajcsavarokkal a fenntarthatóbb és élhetőbb jövő érdekében!

Az ember környezetbe való beavatkozásának hatásaként egy kevésbé fenntartható irány felé haladunk. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben nem vagyunk eléggé tudatosak és nem fordítunk elegendő figyelmet a környezetünk megóvására, akkor szépen lassan élhetetlen lesz a Föld nevű bolygónk.
Talajcsavarokkal a fenntarthatóbb és élhetőbb jövő érdekében!

Dönts felelősségteljesen az építkezés alkalmával is!

Amennyiben te is szeretnél helyesen dönteni és felelősséget vállalni a jövő nemzedékéért, akkor nézz kíméletes megoldások után az építőiparban is. Tudj meg többet a könnyűszerkezetes házak, faházak, pergolák, kerti kisházak, teraszok, mobil garázsok és konténerek felhúzására egyaránt alkalmas talajcsavarokról!

A talajcsavar képes kiváltani a betont és ezzel csökkenteni az ember ökológiai lábnyomát. Nem mindig szolgál kielégítő eredménnyel, ha visszatérsz a gyökereidhez és azt az építkezési formát választod, amelyet dédszüleid is alkalmaztak. A talajcsavar is egy olyan modern, de mégis egyszerű megoldás, amelynek köszönhetően a legkisebb és legkíméletesebb beavatkozással készítheted el akár leendő otthonod stabil is időtálló alapját.

A talajcsavarok ökológiai szempontból kiemelkednek, hiszen használatuk során:

- Nem bolygatod meg a talajt és annak élővilágát

- Nem kell gépek munkáját igénybe venned

- Nem termelsz feleslegesen hulladékot

- Csökkented a károsanyag kibocsátást

- Nem egy környezetszennyező gyártási folyamat eredményét használod fel

A betonalap és a talajcsavar közti különbségek

A betonból készült alap nem mobilis. Igény esetén nem lehet arrébb tenni, sőt még az elbontása sem minden esetben kivitelezhető. Ugyan nagy energiabefektetéssel, rengeteg munkával és beleölt anyagi forrással valamilyen szinten eltávolítható, de teljes mértékben nem lehet megszabadulni tőle. Ezzel nem csak esztétikailag lesz hatással a látképre, hanem a fennmaradó betonból felhasználhatatlan hulladék válik.

Ezzel szemben a talajcsavar probléma nélkül lehelyezhető, majd módosítás esetében kivehető a talajból és újra felhasználható. Amennyiben a későbbiekben az épület lebontása mellett döntesz, akkor sem hagysz magad után semmiféle hulladékot, hanem visszaadod a természet számára az adott területet.

Gondoskodj gyermekeid, unokáid jövőjéről és tegyél meg mindent környezeted megóvásáért! A talajcsavarok felhasználási területeire és felhasználásának módjára irányuló kérdések esetében fordulj bátran az Ecotrex munkatársaihoz, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan készülnek a dézsafürdők?

Hogyan készülnek a dézsafürdők?

Ha vásárolt egy dézsafürdőt, és kíváncsi, hogyan készült, akkor jó helyen jár. Elvégre ez egy befektetés, ezért azt szeretné, ha a lehető legtartósabb lenne.

Újra itt vannak a 70-es évek a lakberendezésben

Visszaköszönnek a '70-es évek a lakberendezésben

Egy kis nosztalgia mindig jól jön, ha a divatról van szó, ez nincs másként az otthonunknál sem.

5 trükk a színesebb otthonért

5 trükk, amivel színesebbé tehetjük otthonunkat

A színeket általában elhanyagoljuk, ha a lakberendezésről van szó, pedig sokkal könnyebb bánni velük, mint gondolnánk. Itt az ideje bátornak lenni!