4 trükk, amivel elkerülheted a statikus, szálló hajat

A nők többsége hosszú időt tölt frizurájának mosásával, szárításával, formázásával, hajuk mégis szöszösödik és száll. Megmutatjuk, hogyan vethetünk véget a kellemetlenségnek.
4 trükk, amivel elkerülheted a statikus, szálló hajat

A hőhatás, a babahaj és a statikus elektromosság a szálló haj legfőbb okozói. A hőtől és a különböző kémiai anyagoktól a hajszerkezet gyengévé, sérülékennyé válik, mindez pedig a szálak szöszösödéséhez, valamint statikussághoz vezet. Még zavaróbb, amikor az apró, kezelhetetlennek tűnő babahaj száll, pedig a probléma sajnos ezt is érinti. A rosszul választott hajápoló termékek és hajmosás pedig tovább súlyosbíthatja a fejbőr a hajszálak károsodását. A szálló haj télen a legszembetűnőbb, az alacsony páratartalom ugyanis növeli a statikus elektromosság kialakulásának esélyét. Az alábbiakban megtudhatod, hogy mit tehetsz a szálló haj ellen.

4 trükk, ami azonnal segít a szálló hajon

Válasszunk megfelelő hajápoló szereket

A hajtípusnak megfelelő hajápoló termékek használata az első és legfontosabb, amit megtehetünk a szöszösödés ellen. Egy szilikon alapú és hidratáló balzsam megakadályozza a göndörödést. (A szilikon a bőr- és hajápoló termékek gyakori összetevője, az egyik leghatékonyabb bőr- és hajkondicionáló anyag. A bőrre kenve védőréteget képez, selymes, lágy érzetet hagy maga után.) Töredezett, sérülékeny hajvégekre hetente egyszer érdemes tápláló hajmaszkot is alkalmazni. A hajszérumok szintén minimalizálják a göndörödést és a statikus hajszálakat, míg egy jó hajlakk megakadályozza a rövid hajszálak szöszösödését.

Képaláírás: A hőtől és a különböző kémiai anyagoktól a hajszerkezet gyengévé, sérülékennyé válik, mindez pedig a szálak szöszösödéséhez vezet

Mellőzzük a műanyag fésűt

A műanyag hajkefék károsíthatják a hajszálakat, előidézve ezzel a statikusságot. Ezért váltsunk fém vagy természetes sörtéjű kefékre és fésűkre, amivel idő előtt megelőzhetjük a bajt. Fésülködés előtt használjunk hajápoló szérumot, ami csökkenti a gubancokat, valamint puhává, simává, fényessé és kezelhetővé teszi a frizurát.

Használjunk mikroszálas törölközőt hajszárításnál

A pamut fürdőlepedő bár puha bőrön, a hajat azonban összekuszálhatja, ami göndörödést, töredezést okozhat. A mikroszálas törölköző anyaga vékonyabb, ezáltal gyengéd a hajhoz, ráadásul szuper vízelnyelő képességű, a elősegíti a haj száradását.

Képaláírás: A műanyag hajkefék károsíthatják a hajszálakat, előidézve ezzel a statikusságot, ezért váltsunk fém vagy természetes sörtéjű kefékre és fésűkre

Formázzuk hő nélkül hajunkat

A formázott haj kétségkívül meseszép, csakhogy a hőformázó eszközök túlzott használata roncsolja a haj szerkezetét. Ezért tartózkodjunk a hőformázó eszközök használatától - vagy legalábbis ne használjuk túl magas hőfokozaton, beleértve a hajszárítót is. A legjobb azonban mégis az, ha a hő nélküli formázást választjuk. Használjunk továbbá antisztatikus hajkefét, hővédőt és göndörödést gátló hajápoló készítményt, hogy elkerüljük a szöszösödést. Soha ne szárítsuk csontszárazra hajunkat, hacsak nincs vészhelyzet. Amennyiben szeretnél még több hasznos tippet kapni a szálló haj megelőzéséhez, a Coloré cikkében megtalálod őket.

Kapcsolódó cikkek

4 trükk, amivel elkerülheted a statikus, szálló hajat

4 trükk, amivel elkerülheted a statikus, szálló hajat

A nők többsége hosszú időt tölt frizurájának mosásával, szárításával, formázásával, hajuk mégis szöszösödik és száll. Megmutatjuk, hogyan vethetünk véget a kellemetlenségnek.