Így készíts szappant

A DIY szépségápolási termékekkel, szappanokkal csakis jól járunk, hiszen ezeket mi magunk is el tudjuk készíteni a saját otthonunkban. Tudni fogjuk, hogy az adott szappan mit, milyen alapanyagokat tartalmaz és ezeknek a termékeknek az elkészítése nem is drága, azaz még spórolhatunk is. Nem beszélve arról, hogy még hasznosan is eltöltjük a szabadidőnket, ha ilyen termékeket gyártunk. A termékek elkészítésébe bevonhatjuk az unokákat, a gyerekeket is, hiszen nagyon élvezetes együtt ténykedni. Ezek a szappanok, akár még ajándékként is szolgálhatnak. A megajándékozott bizonyára nagyon fog örülni, ha ilyen ajándékot kap majd tőlünk.
DIY szappanok, hogy védjük az egészségünket

Levendulaszappan egyszerűen hozzávalói

· 100 gramm szappan alap

· 40 csepp levendula illóolaj

· 35 csepp teafa illóolaj

· 20 csepp levendula olaj

· 0,5 gramm lila pigment

· szárított levendula

A szappan elkészítése

Vízgőz fölött olvaszd fel a szappanalapot, a levendula olajjal és a lila színű pigmenttel együtt. Amikor az alapanyagok felolvadtak, vedd le a tűzhelyről az edényt, és add hozzá egyenként az illóolajokat. Majd alaposan keverd össze az elegyet, szórhatsz bele egy kevés levendulavirágot is. Öntsd a masszát a szappanformába, majd szórd meg a szappant levendulavirággal.

Illatos rozmaringos szappan hozzávalói

· 100 gramm szappan alap

· 0,5 gramm zöld pigment

· 2 3 szár friss rozmaring apróra feldarabolva

· 50 csepp rozmaring illóolaj

· 30 csepp menta illóolaj

Elkészítése

A szappan ugyanúgy készül, mint a levendula szappan. A rozmaringot azonban már a szappan alap kevergetése közben adjuk hozzá és aztán öntsük a formába. Ez a szappan nagyon jó szolgálatot tesz, ha fáradtak vagyunk. Frissít, élénkít és még fájdalomcsillapító hatása is van, amennyiben estére megfájdulnak a lábainak.

Karácsonyi hangulatot idéző szappan hozzávalói

· 100 gramm szappanalap

· 2 teáskanál kókuszolaj

· 10 gramm sheavaj

· 2 gramm méhviasz

· 30 csepp kókusz illóolaj

Elkészítése

Vízgőz fölött olvaszd fel először a szappanalapot, majd add hozzá a méhviaszt. Ez követően keverd hozzá a többi összetevőt, majd öntsd a szappanformába. Hagyd egy egész éjszakán át a szappanformában, másnapra fog alaposan megszilárdulni.

Kapcsolódó cikkek

Íme pár remek ötlet a hulladék újrahasznosításához

Íme pár remek ötlet a hulladék újrahasznosításához

A hulladék egyre nagyobb gondot okoz, viszont, ha valaki szeret ebből új dolgokat alkotni, akkor itt az idő erre. Adunk pár tippet hozzá!

DIY szappanok, hogy védjük az egészségünket

Így készíts szappant

A saját kezűleg készített szappanok készítése mókás, nem kíván nagy szakértelmet, és még az egészségünk védelmében is teszünk valamit. A cikkben 3 nagyszerű szappan készítését mutatjuk be.

Kerti padok a parkokban és a kertekben

Kerti padok a parkokban és a kertekben

A pihenés rendkívül fontos mindannyiunk számára. Elegendhetetlen tehát, hogy elegendő időt fordítsunk rá.