Így készíts szappant

A DIY szépségápolási termékekkel, szappanokkal csakis jól járunk, hiszen ezeket mi magunk is el tudjuk készíteni a saját otthonunkban. Tudni fogjuk, hogy az adott szappan mit, milyen alapanyagokat tartalmaz és ezeknek a termékeknek az elkészítése nem is drága, azaz még spórolhatunk is. Nem beszélve arról, hogy még hasznosan is eltöltjük a szabadidőnket, ha ilyen termékeket gyártunk. A termékek elkészítésébe bevonhatjuk az unokákat, a gyerekeket is, hiszen nagyon élvezetes együtt ténykedni. Ezek a szappanok, akár még ajándékként is szolgálhatnak. A megajándékozott bizonyára nagyon fog örülni, ha ilyen ajándékot kap majd tőlünk.
DIY szappanok, hogy védjük az egészségünket

Levendulaszappan egyszerűen hozzávalói

· 100 gramm szappan alap

· 40 csepp levendula illóolaj

· 35 csepp teafa illóolaj

· 20 csepp levendula olaj

· 0,5 gramm lila pigment

· szárított levendula

A szappan elkészítése

Vízgőz fölött olvaszd fel a szappanalapot, a levendula olajjal és a lila színű pigmenttel együtt. Amikor az alapanyagok felolvadtak, vedd le a tűzhelyről az edényt, és add hozzá egyenként az illóolajokat. Majd alaposan keverd össze az elegyet, szórhatsz bele egy kevés levendulavirágot is. Öntsd a masszát a szappanformába, majd szórd meg a szappant levendulavirággal.

Illatos rozmaringos szappan hozzávalói

· 100 gramm szappan alap

· 0,5 gramm zöld pigment

· 2 3 szár friss rozmaring apróra feldarabolva

· 50 csepp rozmaring illóolaj

· 30 csepp menta illóolaj

Elkészítése

A szappan ugyanúgy készül, mint a levendula szappan. A rozmaringot azonban már a szappan alap kevergetése közben adjuk hozzá és aztán öntsük a formába. Ez a szappan nagyon jó szolgálatot tesz, ha fáradtak vagyunk. Frissít, élénkít és még fájdalomcsillapító hatása is van, amennyiben estére megfájdulnak a lábainak.

Karácsonyi hangulatot idéző szappan hozzávalói

· 100 gramm szappanalap

· 2 teáskanál kókuszolaj

· 10 gramm sheavaj

· 2 gramm méhviasz

· 30 csepp kókusz illóolaj

Elkészítése

Vízgőz fölött olvaszd fel először a szappanalapot, majd add hozzá a méhviaszt. Ez követően keverd hozzá a többi összetevőt, majd öntsd a szappanformába. Hagyd egy egész éjszakán át a szappanformában, másnapra fog alaposan megszilárdulni.

Kapcsolódó cikkek

Az illóolajok - Takarítás illóolajokkal, azaz takarítsunk zölden! – segíthetnek a takarításban is.

Takarítás illóolajokkal, azaz takarítsunk zölden!

Az illóolajok nem csak remek illattal rendelkeznek, de nagy hasznát vehetjük ezeknek az illóolajoknak a takarítás során is. A cikkben 3 illóolaj csodás hatásait mutatjuk be.

Az Érdhez tartozó Fundoklia-völgyben érdemes egy sétát tenni, gazdag növény- és állatvilága csodálatos

Az Érdhez tartozó Fundoklia-völgyben érdemes egy sétát tenni

Sokszor még akkor sem ismerünk bizonyos helyeket, ha a közelében lakunk. Ilyen például az Érdhez tartozó Fundoklia – völgy, amely festői szépségével hívja fel magára a figyelmet.

Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Könnyű összezavarodni azzal kapcsolatban, hogy mivel etessük macskánkat.