5 életviteli zöld tipp

Manapság egyre többen váltanak úgynevezett zöld életmódra. Ez nem csak a környezetünk védelmét, hanem a saját egészségünket is szolgálja. A zöld életmóddal sokat teszünk a földért, a környezetünkért és természetesen az egészségünkért is. A cikkben olyan tippeket olvashatsz, amelyeket egyszerű megvalósítani, nem kerül sok fáradtságba, költséghatékonyak, azaz gazdaságosak is. Mindig gondolj arra, amikor a zöld életmód szerint élsz, hogy csak ez az egy bolygónk van, és már az is segít, ha egy ember el kezd változtatni. A jó példa ugyanis ragadós.
5 életviteli zöld tipp

Élj zölden, ültess fákat!

A természet - és a környezetvédelemhez hozzátartozik, hogy minél több zöld, buja növényzet vesz bennünket körül. Sajnos, az emberiség egyre több erdőt írt és pusztít ki, ezért azzal is zöldebbek leszünk, ha mi magunk sok-sok fát ültetünk. Hiszen a fák oxigént termelnek, amely aztán az atmoszférába kerül. Ezzel a fák a légszennyezettség ellen védik a földet, hiszen a növények és a fák is nagyszerűen tisztítják a levegőt. Mindemellett a fák a talajeróziót is megakadályozzák, így pedig számos katasztrófát úszhat meg az emberiség. Nem mellesleg számos állatnak nyújtanak menedéket, ezért is kellene minél jobban óvnunk a természetet.

A környezetet DIY tisztítószerekkel is óvhatjuk

A háztartásban használt tisztítószerek is szennyezik a levegőt, így pedig az egészségünkre is károsan hatnak, hiszen okozhatnak rákos megbetegedést és légzőszervi betegségeket is. A káros vegyi anyagok helyet használjunk természetes tisztítószereket, például ecetet, citromsavat, szódabikarbónát, vagy illóolajokat, ezzel is védve mind a környezetünket, mind pedig az egészségünket.

Törekedj az újrahasznosításra

Az újrahasznosítás nem egy bonyolult dolog. Sok mindent magunk is újra tudunk hasznosítani. A kávézacc például remek lefolyótisztító lehet, így nem kell káros lefolyótisztítóra költenünk. De ha nem tudjuk, hogy mit és mire használjunk fel, akkor se dobjuk ki, hanem vigyük el a megfelelő helyre. Ma már a használt olajtól, a műanyag flakonig mindent le lehet, valahol adni. Mindenképpen ezt válasszuk és termeljünk minél kevesebb szemetet.

Használj természetes kozmetikumokat

A különféle bőrápoló termékek és kozmetikumok is sok olyan anyagot tartalmaznak, amelyek nagyon károsak az egészségre. Ilyen például a formaldehid, a triklozán, vagy a parabének. Ezek a toxikus anyagok még komoly hormonproblémákat is okozhatnak, nem beszélve a rákkeltő hatásukról. Miért ne készíthetnénk magunknak saját kezűleg kozmetikumokat? A szódabikarbóna például remekül elűzi a kellemetlen testszagot, míg a kókuszolajat használhatjuk hajápolásra.

A tiszta, friss víz kincset ér

Amikor zöld életmódról beszélünk, akkor bizony a vízre is nagyon vigyáznunk kell. A víz, mint ivásra a legalkalmasabb ital, egy kincs az ember életében. Éppen ezért nem szabad sem pazarolunk, sem pedig a vizet – tavakat, tengert, folyókat – szennyeznünk.

Kapcsolódó cikkek

DIY szappanok, hogy védjük az egészségünket

Így készíts szappant

A saját kezűleg készített szappanok készítése mókás, nem kíván nagy szakértelmet, és még az egészségünk védelmében is teszünk valamit. A cikkben 3 nagyszerű szappan készítését mutatjuk be.

Az Érdhez tartozó Fundoklia-völgyben érdemes egy sétát tenni, gazdag növény- és állatvilága csodálatos

Az Érdhez tartozó Fundoklia-völgyben érdemes egy sétát tenni

Sokszor még akkor sem ismerünk bizonyos helyeket, ha a közelében lakunk. Ilyen például az Érdhez tartozó Fundoklia – völgy, amely festői szépségével hívja fel magára a figyelmet.

Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Etetési útmutató macskatulajdonosok számára

Könnyű összezavarodni azzal kapcsolatban, hogy mivel etessük macskánkat.